Alex Brasz | prescriptio – buro voor creatieve communicatie

‘Creatieve communicatie voor ondernemers met visie’

Alex Brasz | prescriptio – buro voor creatieve communicatie

Wat bied je aan?

“prescriptio – met een kleine p – is een bureau voor creatieve communicatie. Mijn voornaamste diensten zijn webdesign, online marketing en grafisch ontwerp. Tot voor kort bood ik een breder dienstenpakket aan, maar als je diensten schrapt en meer focus houdt, dan krijgt je klant een beter product. Ik pak niet alles meer aan en de diensten die ik aanbied, zijn complementair aan elkaar.”
Alex Brasz | prescriptio – buro voor creatieve communicatie
prescriptio – buro voor creatieve communicatie
  • prescriptio – buro voor creatieve communicatie
  • Varviksingel 225
  • 7512 EM Enschede
  • 053 – 2340440 / 06 – 12758965
  • info@prescriptio.nl
  • prescriptio.nl
FacebookInstagramLinkedInLinkedInTwitterWhatsApp

Webdesign

“Onder webdesign vallen bij mij zowel winkelshops als algemene websites. Daarnaast bied ik ook hosting, onderhoud, beveiliging en progressive app design aan. Bij dat laatste gaat het om websites of webshops in de vorm van een app die je ook zonder internetverbinding kunt laten zien. Zo ben je altijd zichtbaar en up-to-date. Ook het verzenden van push-up berichten is dan mogelijk.”

Online marketing

“Onder online marketing vallen zoekmachine-optimalisatie en zoekmachine-advertising, adverteren op sociale media en het beheren van sociale media, inclusief het aanmaken, opmaken en inrichten van accounts en het plaatsen van content. Het gaat hierbij om zakelijke accounts op Facebook, Instagram, LinkedIn of Pinterest. Nieuw is het aanbieden van gepersonaliseerde video’s voor sociale media als Facebook en LinkedIn.”

Grafisch ontwerp

“Ik ontwerp onder meer logo’s, huisstijlen en posters. Het is werk, maar ik zie dit ook als een hobby.”

Wat drijft je?

“Vanuit een vooropleiding in economisch-administratief werk ben in terechtgekomen in de handel in hardware en software. Later ben ik daar ook de marketing voor gaan doen. Toen heb ik de diploma’s NIMA A en B gehaald. In 2010 ging prescriptio marketing | reclame | media van start. Op 2 augustus 2020 is dat omgezet in prescriptio – buro voor creatieve communicatie.”

Voor wie kun je iets betekenen?

“Ik werk voor zelfstandig professionals en voor kleine bedrijven en organisaties, die soms ook onder gemeenten vallen. Mijn klantenkring bestaat vooral uit mensen die hun bedrijf vanuit een bepaalde visie willen uitbouwen. Daar denk ik graag in mee. Als een klant beter draait nadat ik iets gedaan heb, dan heb ik echt iets kunnen betekenen voor de klant. Dat is belangrijk voor mij; als de klant blij is dan ben ik dat ook. Zakelijk heb ik hier ook baat bij, want de meeste klanten bereiken mij via mond tot mond reclame.”

Hoe ga je te werk

“Ik werk niet graag op basis van ‘uurtje-factuurtje’. Bij websites werk ik met een vooraf afgesproken prijs, bij online marketing met abonnementen en strippenkaarten. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is en komt niemand voor verrassingen te staan.”

“Met veel klanten heb ik een jarenlange relatie. Ik kan goed met verschillende mensen omgaan en zeg altijd waar het op staat. Als een klant iets vraagt wat mij niet verstandig lijkt, dan raad ik het af. Dat is niet altijd leuk, maar eerlijkheid wordt wel gewaardeerd. Ik ben stipt in het nakomen van afspraken. Dat is een erecode. In mijn werk ben ik een pietje-precies, maar richting de klant zal ik nooit pietluttig doen.”

Favorieten Alex Brasz

Boek Theodor Plievier – Moskou, Stalingrad, Berlijn (trilogie).
Film Francis Ford Coppola – The Godfather (trilogie)
TV Miami Vice
Vakantieland Hongarije
Muziek Trancemuziek, onder meer van Robert Miles
Hobby Films kijken
Sport Na mijn diensttijd heb ik gezworen nooit meer aan sport te doen
Keuken Ouderwets Hollandse afhaalchinees