‘Ik geloof in goed beeldmateriaal: dat kan je onderneming maken of breken’

Andrea Loot | Dreamlogic Design

Andrea Loot uit Enschede is fotograaf en grafisch ontwerper. In 2012 begon ze haar bedrijf Dreamlogic Design.

Andrea Loot | Dreamlogic Design
Dreamlogic Design
Dreamlogic Design
  • Dreamlogic Design
  • Brandehoflanden 4
  • 7542 BX Enschede
  • 053 -8510878
  • info@dreamlogicdesign.nl
  • www.dreamlogicdesign.nl

FacebookInstagramLinkedInWhatsAp

Wat bied je aan?

“Fotografie, grafisch ontwerp en webdesign. Ik ben fotograaf en grafisch ontwerper, daarnaast heb ik lange tijd websites ontworpen. Dat laatste doe ik nu ook nog, maar het is niet meer mijn corebusiness. Mijn klanten zijn veelal ondernemers. Vaak komen ze voor een profielfoto voor hun sociale media en een flyer of ander drukwerk. Voor beide zaken kunnen ze bij mij terecht. De foto’s die ik maak, kan ik weer gebruiken bij het ontwerpen van het drukwerk. En hoewel ik zelf geen websites meer bouw, heb ik daar wel veel ervaring mee. Ik kan de wensen van de klant dus gemakkelijk overbrengen aan de websitebouwer. Het komt ook voor dat ik een bestaande website een make-over geef en later nieuw beeldmateriaal voor die klant mag verzorgen.”

Wat drijft je?

“Ik vind het belangrijk om werk te doen waar ik een passie voor heb. Ik ben creatief, heb een brede interesse en oog voor detail. Ik geloof in goed beeldmateriaal, want dat kan je onderneming maken of breken. Foto’s en ontwerpen moeten gewoon goed zijn, anders kan ik er zelf niet achterstaan. In mijn bedrijf komt mijn liefde voor design, techniek en beeld op een mooie manier samen.”

Voor wie kun je iets betekenen?

“Eigenlijk kan ik voor iedereen iets betekenen. Ik kijk wat er nodig is en kom met ideeën voor bijvoorbeeld een nieuwe huisstijl of nieuwe foto’s. Mijn focus ligt op kleine en middelgrote ondernemers. Ik werk voor zelfstandig professionals die een goede profielfoto nodig hebben, voor starters die nog geen visitekaartjes hebben of voor middelgrote ondernemingen die een bedrijfsreportage willen laten maken. Ik heb me niet gespecialiseerd in productfotografie, maar ik maak wel sfeerfoto’s en productshots. Daarvoor heb ik de expertise en apparatuur in huis.”

Hoe onderscheid jij je van je concurrentie?

“Ik ben zowel fotograaf als grafisch ontwerper en daarmee onderscheid ik me van andere fotografen en design professionals. Klanten vinden het prettig dat ze voor meerdere zaken bij mij terechtkunnen. Verder ben ik sociaal en prettig in de omgang. Ik luister goed naar de klant en vertaal zijn wensen snel naar goed beeldmateriaal. Voor een fotoshoot neem ik de tijd die nodig is en dat geldt ook voor het grafisch ontwerp: een flyer of roll up banner is pas klaar als de klant helemaal tevreden is. Ik werk veel alleen, maar doe niet alles zelf. Als ik een website moet ontwerpen, besteed ik de bouw vaak uit aan Marjet van Breederoode van Bizzka. En met Simone Tiehatten van S-Kwadraat werk ik aan het traject GewoonIK en ‘Jouw Stijl Succesformule’. Aan het eind van dit traject maak ik een serie mooie en representatieve foto’s van de deelnemers.”

Favorieten Andrea Loot

Boek In De Ban Van De Ring, J.R.R Tolkien
Film The Lord Of The Rings, The Matrix, Star Wars
TV Series, actualiteiten
Vakantieland Duitsland, Italië, Groot Brittanië
Muziek TOTO, Keane, Starsailor, Depeche Mode
Hobby’s Lezen, muziek luisteren, koken
Sport Hardlopen
Keuken Pastagerechten, Libanees