Bas Pasman | Bas is Administratie

‘Houd de administratie zo simpel mogelijk’

Bas Pasman | Bas is Administratie

Bas Pasman heeft sinds begin 2014 een administratiekantoor in Enschede. De administratie hoeft niet zo ingewikkeld te zijn, vindt hij.
Bas Pasman | Bas is Administratie

Wat bied je aan?

“Bedrijven kunnen bij mij terecht voor de administratie: de boekhouding, btw-aangiftes, overige belastingaangiftes en loonadministratie. Daarnaast verzorg ik de belastingaangiftes voor particulieren. In de loop der jaren heb ik me gespecialiseerd in belastingaangiftes voor zelfstandigen zonder personeel en vennootschappen onder firma. Daarnaast doe ik ook de salarisadministratie voor bedrijven, maar wel op kleine schaal.”
Bas is Administratie
LinkedInWhatsApp

Wat drijft je?

“Ik wist op mijn vijftiende al dat ik iets met administratie wilde gaan doen. Toen ik op de havo het vak handelswetenschappen kreeg, was ik verkocht. Het financiële gedeelte trok mij aan en het vele rekenwerk vind ik leuk. Bij mijn klanten let ik er altijd op of de marges op de producten of diensten die ze aanbieden goed zijn. Ik vind het interessant om te volgen of iets aanslaat bij hun klanten.”

Voor wie kun je iets betekenen?

“Ik richt me vooral op kleine ondernemers: de zzp’er, vof en kleine bedrijven met enkele werknemers in dienst. Dat is een bewuste keuze, want ik houd van persoonlijk contact. Ik werk ook het liefst op kantoor bij de klant. Daar is alle administratie aanwezig en als ik vragen heb, kan ik ze direct stellen. De ene dag zit ik bij een advocatenkantoor, de volgende dag bij een B&B, webshop of klussenbedrijf. De afwisseling die dat met zich meebrengt, vind ik heel prettig en het houdt me scherp. Doordat ik met verschillende branches te maken heb, moet ik ervoor zorgen dat ik continu op de hoogte ben van de nieuwste regels in de afzonderlijke bedrijfstakken.”

Hoe onderscheid jij je van de concurrentie?

“Door extra service te geven. Ik geef mijn klanten bijvoorbeeld advies als dat zo uitkomt. Niet alleen over zaken die direct met hun bedrijf te maken hebben, maar ook op financieel gebied. Dan kun je denken aan pensioenen en dergelijke. Die adviezen breng ik overigens niet in rekening, ik zie dat echt als een service. Iets anders waarin ik mij onderscheid, is dat ik ook de aangifte inkomstenbelasting voor zzp’ers doe. Veel zzp’ers vinden het toch lastig om aan de hand van de jaarrekening zelf de ib-aangifte te doen. Dat doe ik dan voor ze en daarvoor kom ik bij de mensen thuis, zodat ze mee kunnen kijken en gelijk het resultaat van de aangifte zien. Die laagdrempeligheid vind ik erg belangrijk, want niemand geeft zomaar zijn administratie uit handen.”

Favorieten Bas Pasman

Boek Turks Fruit van Jan Wolkers
Film De James Bondfilm Casino Royale en De beentjes van Sint Hildegard.
TV Met het mes op tafel, De slimste mens en sport (vooral de Olympische Spelen)
Vakantieland Duitsland, Oostenrijk
Muziek Metallica, Guns & Roses
Hobby’s postzegels verzamelen
Sport tafeltennis
Keuken Mexicaans