Wat drijft je?

“Ik was elf jaar toen ik tijdens de gymles uit de ringen ben gevallen. Daarna kreeg ik pijn in mijn rechterknie en dat heeft zich uitgebreid naar andere plekken in mijn lichaam. Het duurde vier jaar voor de diagnose Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) werd gesteld en daardoor was er nauwelijks nog behandeling mogelijk. Nu zit ik het grootste deel van de tijd in een rolstoel. Ik heb dus zelf chronische pijn en kwam erachter dat er weinig goede begeleiding is als je dat hebt. Eigenlijk heb ik alles zelf uit moeten dokteren en dat is de reden dat ik voor deze doelgroep heb gekozen. Ik begrijp als geen ander wat ze doormaken.”

Voor wie kun je iets betekenen?

“Voor mensen met chronische pijn. Dat kunnen individuele cliënten zijn, maar ook -grote- bedrijven die mensen met chronische pijn in dienst hebben. Ik wil me graag meer gaan richten op de grotere bedrijven en organisaties, want die zijn verplicht om een aantal werknemers met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Het probleem is alleen dat die mensen vaak snel weer vertrekken, omdat het werk hen te zwaar valt; ze kunnen het tempo in het bedrijf niet bijbenen. Ik kan bedrijven helpen bij de begeleiding van die werknemers.”

Hoe onderscheid jij je van de concurrentie?

“Het belangrijkste punt waarop ik mij onderscheid, is natuurlijk dat ik zelf ook chronische pijn heb. Daardoor kan ik me goed inleven in mijn cliënten. Verder heb ik hier in de buurt eigenlijk niet zoveel concurrentie. Landelijk gezien zijn er wel meer coaches zoals ik, maar die zijn over het algemeen niet gecertificeerd en ik ben dat wel. In deze regio zijn wel meer loopbaancoaches die mensen met een beperking begeleiden, maar die hebben dan zelf geen beperking.”

Favorieten Debby Teunis

Boek De helende kracht van acceptatie – Annemarie Postma
Het Boek van Vreugde – Dalai Lama, Douglas Abrams, Desmond Tutu en Linda Jansen
Rizzoli & Isles – serie van Tess Gerritsen
Vakantieland Nederland en Duitsland
Muziek Ik heb een brede smaak, van Mozart tot popmuziek
Sport Krachttraining en handbiken (handfiets die ik aan mijn rolstoel koppel)
Keuken Pastagerechten