‘Als belastingadviseur ben ik vaak een fiscale vraagbaak’

Iskender Citgez | Skantax

Iskender Citgez is belastingadviseur en jaarrekeningspecialist. Na vele jaren in loondienst werkzaam te zijn geweest, startte hij in 2019 zijn eigen belastingadvieskantoor onder de naam Skantax.

Iskender Citgez | Skantax

Wat bied je aan?

“Mijn belangrijkste werkzaamheden zijn het verstrekken van fiscale adviezen aan bedrijven en particulieren.

Bij fiscale adviezen voor ondernemers kun je denken aan zaken als de inbreng van een eenmanszaak in een besloten vennootschap (bv). Ik treed dan op als begeleider van dat proces.

Daarnaast ben ik een soort van fiscale vraagbaak, met name voor startende ondernemers en zzp’ers. Tegenwoordig staat heel veel informatie online, maar het kost tijd om de juiste informatie te vinden en ik merk dat men vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Dan is het fijn als er een fiscaal deskundige meekijkt.

Ik help ook met het samenstellen van jaarrekeningen en het opstellen van liquiditeitsprognoses voor bedrijven.

 

Voor particulieren verzorg ik bijvoorbeeld de aangifte inkomstenbelasting en doordat ik veel voor expats werk, houd ik me ook bezig met internationale vraagstukken. Ik doe dit werk overigens al ruim vijftien jaar, maar voorheen werkte ik in loondienst voor zowel grote als kleine organisaties. In 2019 heb ik de stap gezet om mijn eigen belastingadvieskantoor te beginnen.”

Skantax

LinkedIn

Wat drijft je?

“Ik vind het leuk om mijn klanten te adviseren op financieel gebied. De combinatie tussen het inhoudelijke werk en het persoonlijke contact met de klant trekt mij het meest.

Als zelfstandig ondernemer heb ik nu ook de ruimte om meer aandacht te besteden aan de menselijke kant. Het is belangrijk om de mens achter de ondernemer te begrijpen, want daar worden mijn adviezen alleen maar beter van.”

Voor wie kun je iets betekenen?

“Vooral voor ondernemers in het mkb en particulieren met fiscale complicaties, zoals expats en mensen met vermogen. Mijn klanten komen uit de hele regio, van Deventer tot aan de Duitse grens.

Het leuke is dat ik zelf ook startend ondernemer ben, daardoor begrijp ik goed waar andere ondernemers tegenaan lopen. Ik maak het immers zelf ook mee. Mijn klantenkring is behoorlijk gevarieerd: van artsen en ICT’ers tot zzp’ers die werkzaam zijn in de bouw, zoals schilders en stukadoors.”

Hoe onderscheid jij je van de concurrentie?

“Ik onderscheid me door mijn kennis en ervaring op het gebied van fiscaliteiten én accountancy. Dat is voor mijn doelgroep ideaal en daarmee kan ik mijn klanten optimaal ondersteunen. Voor mijn diensten hanteer ik aantrekkelijke vaste prijzen, zo weet de klant altijd waar hij aan toe is en komt hij nooit voor verrassingen te staan.”

Favorieten Iskender Citgez

Boek De donkere kamer van Damokles – W.F. Hermans
De onschuldigen –  John Grisham
Film Invictus met Morgan Freeman
TV Ranking the Stars
Vakantieland Turkije, op de verlanglijst: rondreis Brazilië
Muziek Armin van Buuren, U2
Hobby’s muziek luisteren, films kijken en theatervoorstellingen bezoeken
Sport voetbal
Keuken Suryoyo