Jolien van Gaalen | Van Gaalen Media

‘Schrijven is een prachtig vak’

Jolien van Gaalen | Van Gaalen Media

Jolien van Gaalen uit Wierden is tekstschrijver en journalist. In 2019 begon ze haar eigen mediabedrijf: Van Gaalen Media.

Jolien van Gaalen | Van Gaalen Media

Wat bied je aan?

“Ik ben tekstschrijver en schrijf veel teksten voor bedrijven, berichten voor sociale media en teksten voor websites. Daarnaast werk ik voor het Rijssen Holten Magazine en voor weekkrant De Driehoek in Wierden. Daarvoor schrijf ik niet alleen artikelen, maar maak ik ook de bijbehorende foto’s en ik doe de eindredactie.”

Wat drijft je?

“Schrijven is een prachtig vak. Ik vind het geweldig om allerlei mensen te interviewen, leuke invalshoeken te verzinnen en op basis van de interviews artikelen te schrijven waar men tevreden over is.”

 

“Het is steeds weer een uitdaging om iemands verhaal op een goede manier weer te geven. Het leuke is ook dat ik steeds meer ontdek over fotografie. Op dat gebied wil ik me nog verder ontwikkelen en daarom ga ik binnenkort cursussen volgen.”

Voor wie kun je iets betekenen?

“Bedrijven die hun zaak, de diensten die ze aanbieden of de producten die ze maken onder de aandacht willen brengen, kunnen bij mij terecht.”

Van Gaalen Media

FacebookInstagramLinkedInTwitter

“Dat geldt ook voor verenigingen en organisaties die graag publiciteit willen geven aan bijvoorbeeld een evenement dat ze organiseren.

Daarnaast werk ik voor media, zoals plaatselijke (nieuws)bladen. En ik help beginnende ondernemers graag met aansprekende en duidelijke teksten voor de website of folders van hun nieuwe bedrijf.”

Hoe onderscheid jij je van de concurrentie?

“Ik lever een volledig pakket: ik schrijf niet alleen het artikel, maar maak ook bijpassende foto’s en berichten voor de sociale mediakanalen.

Als zelfstandig tekstschrijver ben ik gemakkelijk bereikbaar, flexibel en de lijnen zijn kort. Aangezien ik tevens eindredacteur van de weekkrant ben, kan ik mijn klanten ook op het gebied van eindredactie goed adviseren.”

Favorieten Jolien van Gaalen

Boek Historische romans van Simone van der Vlugt
Film Back to the Future
TV Wie is de Mol?
Vakantieland Hongarije en Groot-Brittannië, Oostenrijk staat nog op de verlanglijst
Muziek popmuziek, Top 40
Hobby’s lezen, musicals en steden bezoeken
Sport fitness
Keuken Italiaans