‘Ik ben een atypische HR-adviseur’

Karen van der Zee | Inzee HR Advies

Karen van der Zee | Inzee HR Advies

Karen van der Zee uit Borne is P&O/HR-professional en begon 10 jaar geleden Inzee HR Advies.

Wat bied je aan?

“Ik vervul tijdelijke opdrachten en interimklussen op het gebied van HR (Human Resources)/ personeelszaken. Je moet hierbij denken aan het tijdelijk vervangen van een HR-manager of HR-adviseur, maar het kan ook zijn dat HR nog helemaal moet worden opgezet. Daarnaast word ik regelmatig gevraagd voor specifieke HR-projecten, zoals het begeleiden van een systeem implementatie of reorganisatie. Dan houd ik me bezig met het hele proces van de reorganisatie: van de voorbereiding tot het voeren van slechtnieuwsgesprekken met de personeelsleden die het bedrijf moeten gaan verlaten. Dat laatste is het

moeilijkste onderdeel van mijn werk, maar het hoort er nu eenmaal bij. Je moet empathisch zijn, maar tegelijkertijd ook zakelijk blijven en dat is juist mijn sterke punt. Ik ben niet een echt ‘mensenmens’, dat maakt mij een atypische HR-adviseur.”

Inzee HR Advies
  • Inzee HR Advies
  • Van Heemskerkstraat 67
  • 7622 JH Borne
  • 06-14310771
  • karen@inzeehradvies.nl
  • LinkedIn
Het begeleiden van reorganisaties is overigens geen specialisatie, binnen HR ben ik een generalist. Verder vind ik het belangrijk om extra service te bieden als ik op tijdelijke basis ergens werk. Dat doe ik door HR-adviezen te geven en de HR-afdeling/dienstverlening van het bedrijf waar ik op dat moment werk verder te professionaliseren.”

Wat drijft je?

“Ik zet graag mijn ervaring in om bedrijven verder te helpen op het gebied van HR/personeelszaken. Inmiddels beschik ik over ruim 20 jaar ervaring binnen het HR-vakgebied. Het is heel belangrijk dat bedrijven aandacht hebben voor het personeel. Als een bedrijf moeilijke tijden doormaakt, sneeuwt die aandacht al snel onder en wordt het personeel als een instrument gezien. Maar werk is voor mensen veel meer dan alleen een inkomstenbron. Daar wordt nog weleens te gemakkelijk overheen gestapt als er in de kosten gesneden moet worden. Ik begrijp heel goed hoe een bedrijf tot keuzes komt, maar ik maak me wel hard voor de personele kant. Ik kan snel schakelen tussen de verschillende niveaus binnen bedrijven: zowel tactisch/strategisch meedenken met een managementteam als operationeel werk doen.”

Voor wie kun je iets betekenen?

“Dat varieert van grote multinationals tot het mkb. Voor interim HR-management werk ik meestal bij grote bedrijven. Ik zou het fijn vinden als groeiende mkb-bedrijven mij ook weten te vinden, daar wil ik me meer op gaan richten.”

Hoe onderscheid jij je van de concurrentie?

“Als eenpitter ben ik flexibel, snel inzetbaar en kan ik mijn tarief iets scherper stellen. Bovendien bied ik een breed pakket van diensten aan. Ik kom van oorsprong niet uit deze regio en dat kan in mijn werk ook een voordeel zijn, bijvoorbeeld als het gaat om een reorganisatie.”

Favorieten Karen van der Zee

Boek Good to Great van Jim Collins
Film The Shawshank Redemption
TV Homeland, Ozark
Vakantieland Frankrijk en Italië
Muziek Keane, Kayak, jaren 70 en 80
Hobby’s tuinieren en fotograferen
Sport skiën, hockey
Keuken Aziatisch, Italiaans