Karin Kerkwijk | Salon Flow

‘Door uiterlijke verzorging voelen mensen zich innerlijk beter’

Karin Kerkwijk | Salon Flow

Wat bied je aan?

“In mijn pedicure- en schoonheidssalon bied ik gezichts-, voet- en massagebehandelingen aan.

Rust, comfort en persoonlijke aandacht staan hierbij centraal. Zo wil ik mensen gelukkig maken.

De nagels van de handen doe ik niet, daarvoor stuur ik mensen door naar een nagelstyliste.”

Karin Kerkwijk | Salon Flow

Wat drijft je?

“Ik heb 26 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Het werken met kinderen deed ik met plezier, maar de toenemende administratie en de invoering van het passend onderwijs maakten het onderwijs steeds zwaarder. Er werd veel van bovenaf opgelegd. Ik merkte dat ik daar minder energie van kreeg.

Ik creëer liever een eigen sfeer en wil in een omgeving werken waarin ik zelf keuzes maak. Omdat ik uiterlijke verzorging leuk vind ben ik een opleiding tot schoonheidsspecialiste gaan

 

volgen. Daarna heb ik ook mijn diploma als pedicure gehaald. Sinds 2019 werk ik fulltime in mijn eigen salon.

Bij een pedicure behandeling help ik mensen graag van hun klachten af en laat ik de voeten er weer verzorgd uitzien, bij een schoonheidsbehandeling werk ik aan huidverbetering en bied ik mensen ontspanning.

Het geeft mij voldoening als de huid verbetert en mensen ook figuurlijk beter in hun vel gaan zitten.”

Salon Flow

Voor wie kun je iets betekenen?

“Ik heb nu vooral individuele klanten, maar ik wil ook bedrijfsarrangementen gaan aanbieden. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan massages voor een afdeling van een bedrijf. Stoelmassage doe ik nu al. Mijn kracht ligt echter in de persoonlijke aandacht die ik mensen geef. Als ik een sample meegeef, bel ik altijd even na om te vragen hoe het bevalt.”

Hoe ga je te werk?

“Bij de behandeling is het belangrijk dat ik geen haast heb. Ik neem de tijd voor mensen en stel ze op hun gemak. Bij het intakegesprek kijk ik naar de toestand en verzorging van de huid en vraag ik naar de wensen van de klant. Na de behandeling geef ik mensen advies, zodat ze meer resultaat krijgen.

Mensen vinden het fijn om rust en comfort te ervaren en om aandacht te krijgen. Een massage- of schoonheidsbehandeling geeft rust. Als ik een schoonheids- en pedicurebehandeling combineer, dan heb ik iemand uren bij me. Dat is prettig. Anders dan bij grote beautysalons hebben mensen in mijn salon altijd met mij te maken. Er is één op één contact.

Ik werk uitsluitend met natuurproducten; dat is beter voor de huid en het milieu. Bij aromatherapie gebruik ik etherische oliën. Die dringen diep door in de huid en bereiken de bloedbaan, waardoor van binnenuit resultaat wordt bereikt. Het stimuleert de bloedsomloop en vermindert rode adertjes. Ook voedingssupplementen en detoxkuren werken van binnenuit. Dit werkveld breidt zich voortdurend uit en er zijn veel trainingsmogelijkheden op dit gebied.”

Favorieten Karin Kerkwijk

Boek Renate Dorrestein, Lucinda Riley – De zeven zussen, Roald Dahl
Film Groundhog Day
TV Scandinavische thrillers, zoals The Bridge
Vakantieland Italië en reizen naar Azië als backpacker
Muziek Prince, Kraak & Smaak, loungemuziek uit de jaren tachtig
Hobby’s gitaarspelen, lezen, uit eten, vakantie
Sport drie keer sporten in de week