‘Alles draait om het krijgen en geven van vertrouwen’

Leo Kamp | Kamp c.s. Accountancy en Bedrijfsadvies

Leo Kamp is accountant in Enschede. Sinds 2004 heeft hij zijn eigen kantoor voor accountancy en bedrijfsadvies.

Leo Kamp | Kamp c.s. Accountancy en Bedrijfsadvies

Wat bied je aan?

“Men kan bij mij terecht voor accountancy, bedrijfsadvies, fiscaal advies en financiële administratie. Het samenstellen van jaarrekeningen vormt een belangrijk deel van de werkzaamheden, net als het verzorgen van alle mogelijke belastingaangiftes.

Je kunt het omschrijven als het ontzorgen van cliënten op financieel gebied. Ik kijk samen met particulieren en ondernemers naar hun (financiële) administratie en geef daar advies over.”

Wat drijft je?

“Het krijgen en geven van vertrouwen, dat is wat mij drijft. Een klant moet financieel volledige openheid van zaken geven, wil ik mijn werk goed kunnen doen.

Wat bied je aan?

“Men kan bij mij terecht voor accountancy, bedrijfsadvies, fiscaal advies en financiële administratie. Het samenstellen van jaarrekeningen vormt een belangrijk deel van de werkzaamheden, net als het verzorgen van alle mogelijke belastingaangiftes. Je kunt het omschrijven als het ontzorgen van cliënten op financieel gebied. Ik kijk samen met particulieren en ondernemers naar hun (financiële) administratie en geef daar advies over.”

Wat drijft je?

“Het krijgen en geven van vertrouwen, dat is wat mij drijft. Een klant moet financieel volledige openheid van zaken geven, wil ik mijn werk goed kunnen doen. Daarvoor is vertrouwen onmisbaar. Je werkt met elkaar gedeeltelijk vanuit het verleden, want je baseert je op resultaten die in het verleden zijn behaald, maar eigenlijk is het veel belangrijker om naar de toekomst te kijken. Welke doelstellingen wil de klant realiseren met zijn bedrijf en privé? Ik wil mijn klanten graag van dienst zijn bij elke fase waar hun onderneming doorheen gaat.”

Voor wie kun je iets betekenen?

“Voor het midden- en kleinbedrijf en dan vooral het kleinbedrijf. En voor vermogende particulieren. Mijn klanten komen bij mij via mond-tot-mondreclame of ze vinden mij via internet. Ze kiezen vaak bewust voor een kleinschalig accountantskantoor.”

Welke doelstellingen wil de klant realiseren met zijn bedrijf en privé?

Ik wil mijn klanten graag van dienst zijn bij elke fase waar hun onderneming doorheen gaat. Daarvoor is vertrouwen onmisbaar.

Je werkt met elkaar gedeeltelijk vanuit het verleden, want je baseert je op resultaten die in het verleden zijn behaald, maar eigenlijk is het veel belangrijker om naar de toekomst te kijken.”

Voor wie kun je iets betekenen?

“Voor het midden- en kleinbedrijf en dan vooral het kleinbedrijf. En voor vermogende particulieren.

Mijn klanten komen bij mij via mond-tot-mondreclame of ze vinden mij via internet. Ze kiezen vaak bewust voor een kleinschalig accountantskantoor.”

Kamp c.s. Accountancy en Bedrijfsadvies
Leo Kamp | Kamp c.s. Accountancy en Bedrijfsadvies

LinkedIn

Hoe onderscheid jij je van de concurrentie?

“Door flexibel te zijn en dat ben je als eenmanszaak. Klanten zijn bij mij geen nummer, maar krijgen persoonlijke aandacht. Ik ben immers de vaste contactpersoon. Het is lastig om je op het gebied van diensten te onderscheiden van andere accountants.

Maar mijn sterke punt is het luisteren naar de klant. Ik probeer te achterhalen wat de werkelijke vraag is, want die wordt lang niet altijd gesteld. Bovendien ga ik uit van de menselijke maat, de financiële maat is niet bepalend. Daarmee bedoel ik dat niet alles draait om cijfers, omzet, doelen en productiviteit. Als de klant dat wel wil dan kan dat uiteraard, maar de financiële maat hoeft niet het uitgangspunt te zijn.”

Favorieten Leo Kamp

Boek Ik lees heel veel, vooral boeken van Baldacci en Ludlum.
Film The Lord of the Rings, Gladiator, Bourne-trilogie
TV NOS Journaal en sportprogramma’s
Vakantieland Oostenrijk
Muziek U2, muziek uit de jaren 70 en 80
Hobby’s sport, lezen en het houden van minikoeien
Sport wielrennen, hardlopen en schaatsen
Keuken Chinees en gewoon Nederlands