Voor wie kun je iets betekenen?

“Ik werk vooral voor ondernemers en voor bedrijven zonder marketingafdeling. Ik word blij als ik structuur in een bedrijf kan aanbrengen en een ondernemer zelfverzekerder kan maken.

Als je iets brengt dat er nog niet was, dan voeg je waarde toe aan een bedrijf. Als je resultaat boekt besef je dat je bijdrage niet alleen werkt, maar dat je ook gehoord en gewaardeerd wordt.

Ik kan mensen echt verder helpen en ben er trots op als ik zie dat mensen het later zelf kunnen. Hoe verschillend mensen ook zijn, ik heb er snel een click mee. Dat levert veel op in de samenwerking.”

Hoe ga je te werk?

“Ik ben doelgericht. Dit geldt ook voor mezelf; ik moet ervan leven, dus ik moet geld verdienen. Ook bij een klant stel ik een einddoel vast dat gehaald moet worden.

Ik begin met een strategisch plan. Welke visie heeft een bedrijf of ondernemer? Welke markt wordt bediend? Hoe ziet de markt eruit? Wie vormen de doelgroep? Vanuit die analyse werk ik naar de uitvoering toe. Dit resulteert in een totaalplan voor marketing en communicatie.

Ik begeleid ook bedrijven die liever zelf een communicatie- en marketingplan opstellen, maar daarin wel begeleid willen worden. Dan vertel ik bijvoorbeeld dat een boodschap herhalen krachtiger is dan steeds met een nieuwe boodschap komen. Ik zie mezelf als een ‘partner in marketing’.

Mijn werk kan ook leiden tot samenwerking met een tekstschrijver, fotograaf, grafisch vormgever en websitebouwer. Voor elke expertise zet ik de juiste mensen in. Zo vertaal ik samen met hen de wensen van de klant. Dit kan leiden tot een nieuwe website met pakkende teksten, mooie grafische uitingen voor de huisstijl en de sociale media, of treffende videoboodschappen.”

Favorieten

Boek Stephen Covey – De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
Paulo Coelho – De alchemist
Film Intouchables
TV Detectives, actiefilms en feelgood movies
Vakantieland Stedentripjes met vriendinnen, Spanje
Muziek Cranberries
Hobby’s Detectives kijken én was vouwen 😉, moestuin, koken en opmaken van feestelijke maaltijden
Sport Tennis en Formule 1
Keuken Oosters, zoals Thais, Vietnamees en Japans. Verder houtgelagerde Chardonnay