‘Ik ben de expeditieleider van het leven’

Michel Leussink | De Trainingsboerderij

Michel Leussink is sinds 2015, samen met zijn partner Sabine, trainer bij en eigenaar van De Trainingsboerderij. Ze geven trainingen over persoonlijk en professioneel leiderschap.
Michel Leussink | De Trainingsboerderij

Wat bied je aan?

“Wij geven verschillende trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Onze hoofdtrainingen zijn NLP Compass practitioner en NLP Master practitioner. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Een communicatie en verandermethodiek die je helpt in je persoonlijke groei en leiderschap. Het is een hulpmiddel om daar te komen waar je graag wil zijn.

Michel Leussink | De Trainingsboerderij

Daarnaast heb ik samen met Sabine het Compass ontwikkeld. Het Compass geeft richting aan wat je wilt doen, zien en beleven in jouw leven. Wat zijn de belangrijkste onderdelen die steeds terug moeten komen in jouw leven? Die vraag staat centraal en Compass is daarbij een belangrijk uitgangspunt.”

De Trainingsboerderij
FacebookInstagramLinkedIn
Om je leven echt te kunnen beleven wil je weten welke richting je op wilt gaan om te kunnen sturen. Je Compass is de richting en NLP is het middel dat je helpt om te sturen. Deze combinatie van Compass en NLP maakt onze trainingen uniek.”

Wat drijft je?

“Iedereen heeft recht op een mooi leven en ik ben ervan overtuigd dat iedereen dat ook kan realiseren. Daar moet je alleen wel zelf je verantwoordelijkheid in nemen. Ik wil van Twente een mooiere plek maken om te wonen en te werken. Daar lever ik graag een bijdrage in. Ik geloof dat we hier zijn om mooie momenten te creëren in het hier en nu, samen met anderen.”

Voor wie kun je iets betekenen?

“Voor iedereen die bereid is om te investeren in zichzelf, die zichzelf belangrijk vindt en een mooi leven wil creëren. Ik geloof in vrijwillige deelname. Mensen moeten zelf het initiatief willen nemen, ze moeten het tenslotte ook zelf doen. Ook tijdens teamtrainingen, bijvoorbeeld voor bedrijven, is dit van toepassing. Niet iedereen is er klaar voor om een volgende stap te maken in de eigen ontwikkeling en dat zien we regelmatig terug in trainingen voor teams. Dit vraagt extra aandacht en betrokkenheid van ons als trainers. En een team kan alleen zover groeien als de leider bereid is te groeien. De mensen die bij ons een groepstraining volgen, melden zich meestal individueel aan. We geven trainingen met aandacht voor elke cursist in een groep van maximaal 12 personen.”

Hoe onderscheid jij je van de concurrentie?

“Door de unieke combinatie van Compass en NLP die wij bieden. Bij ons ligt de focus op levensdoelen: wat wil je doen, zien en beleven in jouw leven? Wie wil je zijn en wat houd je daarbij tegen? Het gaat altijd over leiderschap, voor jezelf of voor anderen. Iedereen wil groeien, maar niet iedereen weet hoe dat moet. Ik ben de reisleider op een deel van deze reis. Ik noem het ook wel ‘De expeditie van het leven’. We hebben elkaar nodig om een mooi leven te creëren.”

Favorieten Michel Leussink

Boek Turn the ship around – David Marquet
De Creatiespiraal – Marinus Knoope,
Durf te leiden – Brené Brown
Film Remember the Titans
The Greatest Showman
The world’s fastest Indian
Vakantieland Nederland, Spanje, Zuid-Afrika
Muziek Afhankelijk van de stemming: klassiek, pop, rock
Hobby Invulling geven aan mijn Compass
Sport Zwemmen, hardlopen, Wandelen
Keuken Salades, Zuidelijke en Oosterse gerechten