ONE Twente: Samen Zelfstandig

door Jet Broekstra

ONE Twente is een netwerkclub voor zzp-ers in Twente. ONE Twente is een netwerkclub vol ZP-ers. Liever noemen wij ons geen zelfstandige zonder personeel maar Zelfstandig Professionals. Samen maar niet alleen of Samen Zelfstandig, want samen kom je verder dan ieder voor zich. Dat ONE Twente al sinds 2007 bestaat, bewijst wel dat er behoefte aan is. Elke maand is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en ook iets te leren. Van elkaar of via één van de vele externe contacten. Acquisitie wordt zo veel makkelijker dan op een zolderkamer of (flex)kantoor.

De provincie zag dat ook en besloot een subsidie te verlenen om ONE Twente de kans te geven zich zichtbaarder te maken. Via een online magazine. Er werd een bijeenkomst belegd, gebrainstormd, een begroting gemaakt en taken verdeeld. Er werden teams samengesteld vanuit ieders expertise. Websitebouwers, ontwerpers, fotografen en tekstschrijvers. En ik, als generalist mag de coördinatie doen.

En toen kwam corona. Gelukkig kunnen ZP-ers snel schakelen en de ontmoetingen en afspreken gingen ‘gewoon’ door alleen nu online. Binnen de regels werden er foto’s gemaakt en interviews gehouden. En er werd veel gecoördineerd via de mail, telefoon, videomeetings en WhatsApp. Via deze werkwijzen heb ik de individuele ONE-ers een stuk beter leren kennen. Met als resultaat dit online Magazine waarin u met veel Zelfstandig Professionals kennis kunt maken. En natuurlijk ook op gemakkelijke wijze contact kunt opnemen met één van ons. U kunt willekeurig bladeren door het magazine maar ook zoeken op professie of naam. Een succesvol project begint tenslotte bij de juiste persoon of het juiste team. Ik ben er van overtuigd dat dit online magazine laat zien waar de ZP-ers van ONE Twente toe in staat zijn.

Ik wens u veel lees- en kijkplezier! En neem gerust contact op als u wat wilt weten, kennis wilt maken, lid wil worden of een professional nodig heeft.

ONE Twente: Samen Zelfstandig