‘Zowel het creatieve als het technische aspect aan fotografie is leuk’

Paulien Wilkinson | Paulien Wilkinson Fotografie

Wat bied je aan?

“Ik maak vooral portretfoto’s. Daarnaast heb ik lange tijd interieurs van woningen gefotografeerd voor de verkoop, maar ik richt me nu op het maken van (zakelijke) portretfoto’s en -video’s. Bij dat laatste moet je denken aan korte filmpjes van ongeveer een minuut waarin iemand over zichzelf vertelt en over wat hij of zij doet. Die video’s kun je gebruiken voor je website en socialmediakanalen.”

Paulien Wilkinson | Paulien Wilkinson Fotografie

Wat drijft je?

“Ik wil graag mooie foto’s maken van mensen. De meeste mensen vinden het toch wel spannend om op de foto te gaan. Daarom vind ik het belangrijk dat degene die ik voor de camera heb blij wordt van de foto’s die ik heb gemaakt.

Verder vind ik zowel het creatieve als het technische aspect aan fotograferen leuk. Elk gezicht is uniek, dus bij iedereen valt de belichting weer anders uit. En het contact met al die verschillende mensen maakt het werk natuurlijk ook interessant.”

Paulien Wilkinson Fotografie
FacebookInstagramLinkedIn
Paulien Wilkinson | Paulien Wilkinson Fotografie

Voor wie kun je iets betekenen?

“Mijn doelgroep is behoorlijk breed. Dat varieert van particulieren die een foto laten maken voor aan de muur tot grote bedrijven die mij vragen hun medewerkers op de foto te zetten of video’s te maken van medewerkers waarin zij laten zien wat hun functie inhoudt.

Ook word ik met enige regelmaat benaderd voor het maken van foto’s voor bij een persbericht, want dan moet de kwaliteit van de foto gewoon goed zijn.”

Hoe onderscheid jij je van de concurrentie?

“Door mijn stijl van fotografie. Dat onderscheidt de ene fotograaf van de andere. Die stijl spreekt iemand aan of niet, maar ik vind het lastig om mijn stijl te omschrijven. Ik houd wel van een dramatische belichting en ik let op de emotie in een foto. Het hoeven niet altijd alleen maar lachende gezichten te zijn. Ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie en ik vind het dan ook heel leuk om tussen de opdrachten door vrij werk maken. Iedereen heeft tegenwoordig 

altijd een fototoestel bij de hand in de vorm van een mobiele telefoon, maar het is niet de camera die de foto maakt. Dat doet de fotograaf, want die beschikt over vakkennis en heeft ervaring met zaken als belichting en compositie.”

Favorieten Paulien Wilkinson

Film The Naked Lunch – David Cronenberg, Songs from the second floor – Roy Andersson, Festen – Thomas Vinterberg
TV nieuws en detectives
Vakantieland Engeland en Slovenië, IJsland staat op de verlanglijst.
Muziek Pearl Jam, PJ Harvey, Nick Cave
Hobby’s kunst kijken en creëren, fotografie, leuke dingen doen met de kinderen
Keuken Indiaas, Thais en Surinaams
Paulien Wilkinson | Paulien Wilkinson Fotografie
Paulien Wilkinson | Paulien Wilkinson Fotografie
Paulien Wilkinson | Paulien Wilkinson Fotografie
Paulien Wilkinson | Paulien Wilkinson Fotografie