‘Een wereld die steeds groener wordt kan niet zonder milieuvriendelijke reinigingsmiddelen.’

Raymon de Vries | EcoXtra

Wat bied je aan?

“Vanuit EcoXtra bied ik milieuvriendelijke reinigingsproducten aan die zo min mogelijk belastend zijn voor mens en milieu. Veel reinigingsproducten bevatten oplosmiddelen als ammoniak, wasbenzine of terpentine. De meeste van onze producten kunnen met water worden aangemaakt; dat is voordeliger in het gebruik en beter voor mens en milieu.”

ZP Twente Magazine: Raymon de Vries | EcoXtra Nederland

“Op verzoek van de klant kunnen wij ook producten op maat aanbieden. Productontwikkeling is één van de speerpunten van onze onderneming.”

Wat drijft je?

“Ik was vroeger accountmanager bij reclamebureaus, dus het verkopen ligt me wel. Reclamebureaus werken samen met de grafische sector en daar worden agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. In een wereld die steeds meer milieuvriendelijke producten vraagt zoeken de drukkerijen en spuiterijen naar duurzame alternatieven. Op die vraag ben ik ingesprongen en vandaaruit is mijn bedrijf steeds verder gegroeid.”

ZP Twente Magazine: EcoXtra Nederland
  • EcoXtra Nederland
  • Sniedershorst 60
  • 7531 KR Enschede
  • 06 – 52795405
  • info@ecoxtranederland.nl
  • ecoxtra.nl/
ZP Twente Magazine: Raymon de Vries | EcoXtra Nederland

Voor wie kun je iets betekenen?

“Ik lever alleen aan bedrijven en grote organisaties. De industrie vraagt om handzepen, gemeenten willen graffiti verwijderen, metaalbedrijven zoeken een ontvettingsmiddel, een woningcorporatie wil een geurvernietiger voor een trappenhuis, garagebedrijven zoeken een remreiniger of een alternatief voor de koud-ontsmettingsbak, en weer een ander heeft een ontkalker nodig. Veel klanten horen via mond-tot-mondreclame van mijn producten en kloppen uit zichzelf bij mij aan, andere klanten bereik ik door actief langs de deuren te gaan. Omdat schoonmaken repeterend werk is, komen veel klanten weer bij mij terug. Ik lever nu aan klanten in Nederland, België, Polen en Roemenië, maar in potentie is de markt nog veel groter.”

Hoe ga je te werk?

“Ik heb zes kernproducten. Daarmee kun je ontvetten, ontkalken, geuren verwijderen, glas reinigen, lijm verwijderen of je handen wassen. Vanuit de zes kernproducten worden ook afgeleide middelen gemaakt, die desgewenst worden samengesteld naar de wens van de klant. Zo kan ik veel producten leveren en toch het overzicht behouden. Als je teveel producten voert, dan lever je in aan kwaliteit.

Ik vind service belangrijk en wil de klant meer bieden dan alleen het product. Bij elk product geef ik advies. Ik demonstreer de producten en leg uit hoe ze werken en gebruikt moeten worden.

Ook lever ik er productinformatiebladen en veiligheidsinformatiebladen bij. Als ik nieuwe klanten bezoek en ik kom op het verkeerde moment omdat ze bezig zijn, dan laat ik een tester achter. Zo kan de klant het product rustig uitproberen en spreken we achteraf wel verder.”

Favorieten Raymon de Vries

Boek Dan Brown – De Da Vinci code
Film Lethal Weapon 2
TV Lucifer (Netflix)
Vakantieland Italië
Muziek Muziek van de jaren ‘80 tot nu, house, klassiek
Hobby’s Pokeren
Sport Voetbal, Formule 1, mountainbiken, spinning
Keuken Italiaans en Chinees-Indisch