‘Wie eenmaal onze koffie heeft geproefd, wil nooit meer anders!’

René Leusink | Lambo koffiebranderij

Rene Leusink is eigenaar van Lambo, een ambachtelijke koffiebranderij te Enschede.

Wat drijft je?

“Ik houd van een goede kop koffie én was altijd al ondernemend. In 1999 kreeg ik de kans om de koffiebranderij over te nemen. Van mijn liefhebberij kon ik een succesvol bedrijf maken. Tja, wie eenmaal onze koffie heeft geproefd, wil nooit meer anders! Je mag me alles vragen wat je wilt weten over koffie en koffiemachines. Ik deel graag mijn kennis met anderen. Over de kunst van een smaakvolle espresso en andere bijzondere koffie. Koffie zetten is een mooi ambacht! Lambo koffiebranderij is gestart in 1992 en is gevestigd in Enschede. De koffiebranderij uitgegroeid tot een begrip in het oosten van het land.”
Lambo koffiebranderij
René Leusink | Lambo koffiebranderij
  • Lambo Koffiebranderij
  • Jaargetijdenweg 1
  • 7532 SX Enschede
  • 053 – 4320447
  • r.leusink@lambo-koffie.nl
  • www.lambo-koffie.nl
FacebookInstagramLinkedInTwitterYouTube

Voor wie kun je iets betekenen?

“Lambo Koffiebranderij levert koffie aan particulieren en bedrijven (o.a. zorginstellingen en horeca bedrijven). Daarnaast zijn wij ook leverancier van koffiemachines, waterfilters en onderhoudsproducten (zoals reinigings- en ontkalkingstabletten). We zijn er voor lokale ondernemers. Zij willen koffie vers van de branderij. Binnenkort willen we workshops gaan geven waarin we onder andere de basisprincipes van een goede espresso uitleggen en bereiden.”

Hoe ga je te werk

“Voor het branden van onze koffie, maken wij gebruik van een nostalgische koffiebrander uit 1956. De koffiebonen die wij gebruiken komen uit India, Kenia, Brazilië, Colombia, Costa Rica en Guatemala. Het branden gebeurt iedere dag. 

We leveren de koffie vaak dezelfde dag nog. Zo garanderen we verse ambachtelijk gebrande koffie van hoge kwaliteit met een unieke smaak! Klanten blijven onze klant! We komen afspraken na en leveren optimale service en kwaliteit.
Onze koffie heeft een label: Het ‘Efico Foundation-label’. 25 cent per kilo koffie gaat naar de foundation. Vervolgens wordt 100 % uitgekeerd in de koffielanden voor mooie projecten. Dat garandeert dat het bedrag dat we voor onze koffie betalen 100% geïnvesteerd wordt bij de mensen en hun families achter de koffiebonen. Zo helpen we mee aan het verbeteren van de levensstandaard van producenten en hun gezinnen.
Mijn persoonlijke koffie-favoriet? De Espresso met 100% Arabica bonen. Vanwege zijn milde smaak en bloemige houttonen. Ook de favoriet van de meeste van onze klanten.”

Favorieten René Leusink

Film misdaad
TV documentaires en technische programma’s op Netflix
Vakantieland Spanje, Italië, Oostenrijk
Muziek zeer brede smaak…
Hobby’s Keuken, BBQ
Sport fitness
Keuken fervent bbq’er. Vis roken en vlees grillen doe ik graag.