‘Door mijn training leren mensen hun kwaliteiten kennen en gaan ze met een nieuw plan op pad’

Willemien Berkenbos | Berkenbos Training & Coaching

Willemien Berkenbos | Berkenbos Training & Coaching

Wat bied je aan?

“Mijn trainingen geven mensen meer inzicht in hun passies, talenten en kwaliteiten. Zo help ik ze om nieuwe mogelijkheden te ontdekken, keuzes te maken en bewuster met hun tijd om te gaan.

In mijn methode Creative & Design Thinking gaan mensen gestructureerd aan de slag met vragen en knelpunten. Het resultaat is dat mensen effectiever worden in hun leven en werken. Deze training is geschikt voor bedrijven en individuen.” 

Wat drijft je?

“Voor ik mijn bureau begon heb ik 26 jaar lesgegeven. Daarbij heb ik ook mensen gecoacht en aan onderwijsinnovatie gewerkt. Aanvankelijk gaf ik Nederlands in het voortgezet onderwijs en daarna communicatie

Berkenbos Training & Coaching

FacebookInstagramLinkedIn

aan het ROC van Twente en in het volwassenenonderwijs. Mijn leerlingen volgden opleidingen in handel, management, luchtvaart, mode en design, of een financiële richting. De volwassen studenten waren onder andere militairen, instructeurs, en zij-instromers in het onderwijs.”

“Ik gaf niet alleen les aan al die verschillende groepen, maar trad ook op als coach door bij te dragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen en studenten. Als mensenmens vind ik het boeiend om te zien hoe mensen zich ontwikkelen. Het begeleiden en coachen loopt als een rode draad door mijn werk. Als mensen vastlopen help ik ze graag verder.”

“Al doende ontwikkelde ik schrijfcursussen, waarbij ik mensen hun levensverhaal laat schrijven. Door terug te kijken gaan mensen hun ontwikkeling zien en door te reflecteren leren ze zichzelf kennen. Zo kunnen mensen zich op de toekomst gaan richten en effectiever worden in het besteden van hun tijd en het nastreven van hun doel. De cursussen evolueerden tot trainingen in persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Daar worden mensen gelukkiger van en dat is mijn drijfveer om dit werk te doen.”

Voor wie kun je iets betekenen?

“Ik ben er voor bedrijven en particulieren. Wie vastzit, nieuwe uitdagingen zoekt, of na een burn-out zijn draai weer moet vinden, kan bij mij een training persoonlijke ontwikkeling volgen. Voor bedrijven ontwikkel ik ook trainingen op maat. Hierbij staat de leervraag van de groep centraal. Elk team heeft kwaliteiten, maar die komen beter tot uiting als de leden zich bewust zijn van hun rol in de groep en van hun manier van communiceren. Bedrijven die willen innoveren leer ik om effectiever te werken.”

Hoe ga je te werk?

“Mijn trainingen zijn maatwerk. Dit geldt voor zowel teams als individuen. Bij bedrijven kom ik langs om de doelstelling van de training af te stemmen op de wensen. Bij mijn trainingen werk ik graag in een landelijke of bosrijke omgeving. Dat geeft rust en schept ruimte voor bezinning. Iedereen heeft passies, talenten of kwaliteiten. Als die worden ontdekt kun je nieuwe mogelijkheden aanboren. Dat geldt voor individuen en ook voor mensen die als groep samenwerken.”

Favorieten Willemien Berkenbos

Boek Edith Eger – Het geschenk. 12 lessen die je leven kunnen redden
Film 45 Years
TV Broadchurch, actualiteitenrubrieken
Vakantieland Italië, Oostenrijk (bergwandelingen in de winter)
Muziek Klassiek (J.S. Bach), Eric Clapton
Hobby’s Pianospelen, lezen, schrijven
Sport Fietsen
Keuken Italiaans